Salta al contenuto

Sustainablity Compliance Auditor

Älmhult, Kronoberg County - Esplora la località Sostenibilita' Full Time

Descizione del ruolo

Company description

IKEA erbjuder väldesignade och funktionella heminredningsprodukter till så låga priser så att så många människor som möjligt har råd med dem. Vårt inköpsarbete innebär att köpa in, producera och distribuera IKEAs sortiment till lägsta möjliga kostnad, högsta möjliga kvalitet samt producerat enligt bra sociala och miljömässiga villkor. Vi ingår i Purchasing and Logistics Area North som är ett av sju Inköps- och Logistikområden inom IKEA och våra medarbetare är baserade i Älmhult, Dortmund, Kaunas och Moskva.


Job description

Vi söker en Sustainablity Compliance Auditor till vårt Älmhultsteam inom Purchasing and Logistics Area North med placering i Älmhult, Sverige.

I det här jobbet är du med och utvecklar vår affär och vårt uppdrag att stödja inköpsteam och leverantörer i de nordiska länderna samt ser till att tillverkningen av våra IKEA produkter möter högsta tänkbara standard på miljö- och hållbarhetsområdet, vilket även inkluderar arbetsförhållanden och sociala villkor.

IWAY - ”the IKEA Way on Purchasing Home Furnishing Products” - är vår uppförandekod som tillsammans med vår hållbarhetsstrategi ”People and Planet Positive 2030” utgör ledstjärnan i vårt dagliga hållbarhetsarbete.

Ditt uppdrag kommer bland annat att bestå av:

 • Kontinuerligt utveckla vårt hållbarhetsarbete med leverantörer och inköpsteam
 • Coacha och utmana leverantörer och inköpsteam med syfte att utveckla kompetens och initiativförmåga
 • Som komplement, planera och utföra IWAY auditering/revisioner hos existerande och nya leverantörer
 • Delta i affärsutvecklingsarbete med specialistkunskaper i hållbarhets- samt miljö- och arbetslivsfrågor
 • Vara en god IKEA-ambassadör genom att förkroppsliga våra värderingar i det dagliga arbetet

Qualification

Vi sätter stort värde på följande egenskaper: 

 • Stark passion för hållbarhets-, miljö- samt arbetslivsfrågor
 • Analytisk, systematisk och en övertygande kommunikatör
 • Förståelse för IKEAs affärsmodell och hur vi bäst tillgodoser våra kunders förväntningar på hållbarhetsområdet
 • Erfarenhet av auditering/revision eller konsultverksamhet är ett plus
 • Kunskap samt erfarenhet av affärs- och industriprocesser är önskvärt
 • Körkort, typ B
 • God kunskap om arbets- och miljölagstiftning i de nordiska länderna
 • Flytande svenska och mycket god engelska är ett krav och en förutsättning för att lyckas i jobbet. Kunskaper i något av de andra nordiska språken och affärskultur är en stor fördel eftersom vårt arbetsområde sträcker sig över hela Norden, inklusive Island och Grönland.

Vi växer tillsammans

Vi förväntar oss att du passionerat arbetar med vår uppförandekod IWAY. Du har förmåga att utveckla en stabil och positiv relation med våra leverantörer och inköpsteam samt har energi, vilja och kapacitet att utveckla både affär och människor.

Du är strukturerad och kan självständigt kombinera teori och praktik samt att hålla utlovade tidsplaner. Vårt uppdrag sker till stor del sker ute hos leverantörer så du är inte främmande för att resande regelbundet.

I gengäld erbjuder vi en stor variation av uppgifter i en trevlig, icke-hierarkisk och internationell atmosfär med fantastiska utvecklingsmöjligheter.

Vi ser fram emot ditt bidrag till IKEAs framtida tillväxt!


More Information

Vänligen notera att denna vakans är placerad i Älmhult, i hjärtat av IKEA. Vi ser fram emot din ansökan, CV och introduktionsbrev, på engelska, senast 26 juni 2022. Ifall du har frågor kring själva jobbet, kontakta rekryterande chef Mattias Lövgren på mattias.loevgren@inter.ikea.com. Vänligen notera att vi fortlöpande kommer att genomföra intervjuer, varför rekryteringsprocessen kan komma att avslutas innan sista ansökningsdatum.